Laatste update: 20-10-2017
  Sponsors
 Navigatie
  Seja 1
  Seja 2
  Seja 4 (Vets)
 Sponsor een matchbal
Matchbal jeugd : 45€
Matchbal seniors : 60€
Voor meer info kan je terecht bij het bestuur of bij sponsoring@seja.be

Volgende personen sponsorden
dit seizoen 2017-2018:

Familie Ilak (3 x 2e ploeg)

Carnival Cruise Line (Miniminiemen A)

www.sopraanmanuela.be = muziek met stijl voor elke gelegenheid (1 x scholieren, 1 x cadetten, 1 x miniemen, 1 x miniminiemen B en 1 x pupillen A)

DVL Customs (Veteranen)

Fox & Jane haarkapper (Veteranen)

Akotee (Veteranen)

Petra Rollier (mama Casper Wuyts) (Cadetten)

Eddy Luyten (1e ploeg)


 

   Seja 1 - reeks Eerste

Riko-Hubertus – SEJA 2 – 3 (08/10/2017)

De trein is blijkbaar dan toch aan het rollen gegaan want na onze eerste driepunter vorige week hebben we er vandaag een mooi vervolg aan gebreid. Vooral in de eerste helft werden er regelmatig mooie combinaties op de mat gelegd maar verzuimden we om de stand al hoger te laten oplopen. De tweede helft was iets minder en brachten we onszelf op het laatste nog bijna in problemen.
Denis kreeg op het laatste moment nog een telefoontje met een afzegging van doelman Mathé en moest in extremis Thomas nog oproepen die eigenlijk al meer met zijn hoofd in Thailand zat. Dikke merci, Thomas! Ook Jeffrey was niet beschikbaar met een lichte verrekking net als de langdurig geblesseerden Lukas en Meris. We konden wel terug rekenen op Tesse die plaats mocht nemen op de bank samen met Aldin en Willem.
We namen van bij het begin het heft in handen maar kregen in de vijfde minuut wel een verwittiging wanneer de plaatselijke ouderdomsdeken een vrije trap mooi over de muur op de deklat knalde maar dat was hun enige gevaarlijke actie die we voor lang zouden moeten noteren. Iets later werd Max gelanceerd maar hij kon niet genoeg kracht in zijn schot steken en de keeper kon eenvoudig pakken. Dan duurde het even voor we nog eens gevaarlijk waren maar Imad besloot om even de linkerflank op te rollen, hij speelde naar Anton B. maar diens harde trap vloog nipt over de deklat. Op het halfuur kwamen we dan toch verdiend op voorsprong: een korte corner kwam bij Yannick die de bal in het pak speelde en Max was er als de kippen bij om aan de eerste paal binnen te trappen: 0-1. Vlak daarop kregen we weer een grote kans. Na alweer een knappe aanval kwam de bal bij Imad die voorzette maar Anton VL trapte van dichtbij onbesuisd over. En dan, zomaar uit het niets, kwam de thuisploeg op gelijke hoogte: een voorzet van op rechts werd door een plaatselijke speler van net buiten de backlijn ineens op de slof genomen en de bal verdween zomaar in de winkelhaak: 1-1 na een wereldgoal. Maar een minuutje later mochten wij al terug juichen met dank aan de plaatselijke doelman. Een terugspeelbal werd door hem zo slecht verwerkt dat Anton VL van dichtbij de bal over de lijn kon tikken: 1-2 en meteen ook de ruststand.
De tweede helft bleven we het balbezit opeisen maar was de passing iets minder accuraat. De eerste kans was wel weer voor ons. Een vrije trap van Mick kon door Anton B. op doel gekopt worden maar de keeper kon redding brengen. En op het uur waren de rollen omgekeerd en kon Mick een corner van Anton B. vrijstaand inkoppen maar hij kopte te hard naar de grond zodat de bal over de deklat buiten ging. Vlak daarop stuurde Anton B. Kevin weg op links, die zette meteen voor naar Anton VL die op zijn beurt teruglegde naar zijn naamgenoot maar deze kon de bal niet drukken en schoot hard over. In de 66ste minuut konden we dan toch uitlopen. Max snoepte de bal af van de laatste man, ging alleen op de keeper af, omspeelde hem en op het moment dat hij afdrukte gleed hij uit maar gelukkig ging de bal toch tussen de palen in doel: 1-3. Dit zette de thuisploeg aan om toch te proberen iets meer aan te vallen maar ze konden onze verdediging niet echt in moeilijkheden brengen. Toch konden ze weer dichterbij kruipen, maar enkel uit een stilstaande fase. Weer was het de veteraan met de gave traptechniek die zich achter een vrije trap zette en Thomas kon de bal wel beroeren maar onvoldoende en het verschil was terug één: 2-3. In de 75ste minuut kregen we een onrechtstreekse vrije trap in de zestien maar deze werd niet goed uitgevoerd en het schot van Mick stierf in de muur. Een tiental minuten voor tijd mocht één van de thuisspelers voortijdig gaan douchen na een tweede gele kaart maar toch zette dat ons niet aan om de wedstrijd rustig uit te spelen met combinatievoetbal en werd teveel de lange bal gehanteerd. De scheidsrechter liet een vijftal minuten overspelen en in de 94ste minuut kregen we nog een vrije trap tegen op een zeer gevaarlijke plaats maar nu maakte Thomas zijn eerdere foutje goed en dook het weerom knap geplaatste schot uit zijn benedenhoek. Zo konden we de drie punten dik verdiend mee naar Merksem nemen.
Zo staan we inmiddels al halfweg de rangschikking en als we volgende week thuis tegen Helderhoek deze lijn kunnen doortrekken kunnen we rustig blijven stijgen zodat we eindelijk naar boven kunnen kijken in plaats van achterom.
Wie speelde?Thomas – Jasper – Mats – Jesin – Yannick – Anton VL (72’ Tesse) – Mick – Kevin – Anton B. (89’ Willem) – Imad – Max (69’ Aldin)
Wie scoorde? Mick 4 – Max 3 –Imad 2 –Anton VL en owngoal 1


Driehoek - SEJA 1 - 2 (01/10/17)

Eindelijk! De eerste driepunter is een feit en dit na een heel sterke collectieve prestatie. Er was niets af te dingen op onze overwinning. Het enige dat we kunnen zeggen is dat we de spanning misschien iets vroeger hadden moeten wegnemen door een extra goaltje te maken.
Denis en assistent-coach Dirk konden na drie weken schorsing terug rekenen op Imad. Daarbij kwam ook nog als debutant oud-jeugdspeler Aldin bij de kern. Door de terugkomst van Imad verhuisde Willem naar de bank samen met Aldin, Anton B. en Jarne.
Het eerste kwartier ging het spel nog over en weer zonder dat er grote kansen werden gecreëerd. De eerste was voor de thuisploeg: na een verre vrije trap kwam de bal bij een Driehoek-speler maar die trapte voorlangs. Ons eerste schot kwam van de voet van Imad maar ging naast. Na het kwartier namen we meer en meer het heft in handen en kwamen er meer kansen. Een schot van Mick ging maar rakelings naast en nadien kon Max op doel afstormen maar zijn schot werd knap door de keeper in corner geduwd. In de 22ste minuut gaf Imad de bal mee in de loop van Mick die de bal naast de keeper plaatste maar deze belandde op de paal en zo terug in de armen van de doelman. Iets over het halfuur waagde ook Kevin zijn kans maar zijn poging vloog een 30-tal cm over de deklat. De laatste kans voor de rust was nog voor de thuisploeg maar een voorzet van op links werd overgekopt. Zo gingen we rusten met een 0-0 brilstand.
De tweede helft startte de thuisploeg het beste en moest Mathé al meteen zijn kunnen tonen wanneer hij een vrije trap uit de benedenhoek dook. Maar in de 50ste minuut kwamen we toch op achterstand. Een scherpe voorzet van op rechts en Jesin probeerde de bal te ontzetten voor de aanstormende aanvaller maar kon net niet genoeg bij de bal en trapte deze zelf in doel: 1-0. We bleven niet bij de pakken zitten en maakten al vrij vlug gelijk: Kevin legde op links terug naar Yannick die de perfecte voorzet trapte en Imad kon volledig vrijstaand binnen koppen: 1-1. Iets voorbij het uur kon de plaatselijke nummer 3 nog eens oprukken en in de grote backlijn uithalen maar zijn schot ging via de buitenkant van de paal buiten. In de 66ste minuut klommen we dan op voorsprong: Imad trapte een vrije trap van op links hard naar de korte hoek en deze verdween via een been van een Driehoekverdediger in doel: 1-2 en gezien het spel zeker verdiend. De thuisploeg kon niet echt meer een vuist maken en het was Imad die bijna zijn zuivere hattrick kon voltooien: na een knappe actie in de 16 meter kon hij uithalen maar zijn poging werd door de keeper met de voet gered. Ook Mathé moest nog eens in actie komen maar hij pakte een schot van de thuisploeg in stijl. Na het laatste fluitsignaal was iedereen die Seja-gezind was uiteraard opgelucht en konden we voor de eerste keer onze overwinningskreet nog eens laten horen.
De trein is nu gestart en als we volgende week daar een positief vervolg kunnen aan breien op Riko-Hubertus ben ik er zeker van dat hij terug aan het rollen gaat.
Wie speelde? Mathé – Jeffrey (46’ Aldin) – Mats – Jasper – Yannick – Anton VL (60’ Anton B.) – Mick – Jesin – Kevin – Imad – Max (80’ Jarne) Reserve: Willem
Wie scoorde? Mick 4 – Imad 2 – Max 1 – Owngoal 1


SEJA - Groenenhoek 1 - 3 (24/09/17)

Ook na de derde wedstrijd blijven we puntenloos en ook nu kunnen we niets afdingen op de overwinning van de bezoekers want ook nu bleek dat we fysiek nog steeds achter de feiten blijven aanlopen.
Denis kon vandaag terug rekenen op Kevin en Max maar nu was Tesse afwezig. Vermits Kevin niet had verwittigd dat hij vorige week op verlof was werd hij vandaag op de bank gezet en werd aar vergezeld door Bassam en Jarne. Vermits Joeri voor de tweede week op rij niet opdaagde wegens teveel werk zat er ook vandaag slechts 3 man op de bank.
We begonnen veelbelovend en hadden al in de 4de minuut succes. Een corner van Anton B. kwam bij Yannick die terug legde op Mick en die schoof de bal van op de backlijn binnen: 1-0. Iets voorbij het kwartier werd de snelle Max op rechts weggestuurd. Deze legde terug op de aanlopende Anton VL maar deze trapte voorlangs. Het eerste gevaar van Groenenhoek kwam er in de 21ste minuut maar hun schot kwam recht op Thomas die hier dus weinig moeite mee had. Maar vanaf dan werden de bezoekers gevaarlijker en een minuutje later kwam een bezoekende aanvaller alleen voor Thomas maar deze bracht redding. Alweer een minuutje later kapte dezelfde speler zich vrij maar trapte nu voorlangs. In de 25ste minuut zette Jeffrey de bal voor doel waar Max controleerde en wilde trappen maar Anton VL dacht dat hij beter stond en trapte van dichtbij over. We zijn al een eind over het halfuur wanneer Yannick en Anton VL een mooie aanval opzetten. Deze laatste gaf mee in de loop van Max maar diens schot was te zwak om de doelman te bedreigen. En dan kregen we in de laatste minuten van de eerste helft toch nog twee doelpunten om de oren. Eerst werd een corner aan de eerste paal binnengekopt en in de 44ste minuut gingen ze erop en erover wanneer een bezoekende speler rustig naar binnen mocht komen, zonder dat hem een strobreed in de weg werd gelegd, en in de korte hoek kon binnentrappen. Rust: 1-2.
Na de rust begonnen we terug met enkele kansen. Een schot van Yannick ging slechts een half metertje naast doel buiten en Anton B. was er nog dichter bij maar zijn poging strandde op de paal. Ondertussen kon Groenenhoek ook wel tegenprikken maar speelde het wel slecht uit. In de 64ste minuut zette Anton B. voor naar de inmiddels ingevallen Kevin maar die trapte voorlangs. Nadien kon Thomas zich nog eens tweemaal onderscheiden: eerst bracht hij redding op een poging van dichtbij en nadien was hij weer paraat op een goed gericht afstandsschot. In de 78ste minuut kregen we dé kans op de gelijkmaker wanneer een vrije trap van Mick door Mats van dichtbij op doel werd gekopt maar de bezoekende doelman had en enorm knappe reflex in huis en pareerde zo deze poging. Vermits we ondertussen alweer man op man aan het spelen waren kregen we in de blessuretijd dan het definitieve deksel op de neus en dit met een zondagsschot in de kruising: 1-3.
We kunnen nu wel zeggen dat we onze start gemist hebben na de 0 op 9 maar als jullie op regelmatige basis blijven trainen en misschien thuis af en toe eens gaan lopen zullen de resultaten wel volgen.
Wie speelde? Thomas – Jeffrey – Mats – Willem (76’ Jarne) – Jasper – Yannick – Anton VL (59’ Kevin) – Mick – Jesin – Anton B. (71’ Bassam) – Max
Wie scoorde? Mick 4 – Max 1 – Owngoal 1


Nieuw Stabroek – SEJA 5 – 1 (17/09/17)

De tweede wedstrijd van het seizoen is ook op een sisser uitgelopen. Net zoals vorige week speelden we nog een vrij degelijke eerste helft maar gingen we wel fysiek ten onder in de tweede.
Voor Denis was het nog wat puzzelen want hij kon geen beroep doen op Lukas (enkele weken out na de aanslag van vorige week), Yves en Meris (ook gekwetst), Imad (tweede van 3 schorsingsdagen), Kevin (verlof) en Max (weet ik niet). Wel mochten we het debuut meemaken van onze ex-jeugdspeler Mathias V. oftewel Tesse en de terugkeer na een jaar in den “Belgische” van doelman Mathé. Deze laatste nam plaats op de bank samen met Jarne en Bassam.
De wedstrijd startte slecht wanneer Thomas de bal wegtrapte recht in de voeten van een plaatselijke aanvaller die dit geschenk in dank aanvaardde en overhoeks scoorde: 1-0 na 8 minuten. We probeerden wel enkele aanvallen op te zetten maar verder dan een zwakke kopbal van Anton VL die recht in de armen van de keeper belandde, kwamen we niet. Tot op het halfuur waar wij nu hulp kregen van de thuisploeg: een verre vrije trap van Mats kwam op rechts bij Anton VL die meteen voorzette en een NS-verdediger was zo vriendelijk om zijn eigen doelman met het hoofd te verschalken: 1-1. Iets later maakte Thomas zijn foutje van in het begin goed wanneer hij een hard schot uit de winkelhaak haalde en vlak daarop wanneer hij er nog eens goed tussen zat bij een poging van dichtbij. Even later kon debutant Tesse doorbreken maar hij kon zijn schot niet kadreren. Zo gingen we rusten met een juiste 1-1 stand.
De tweede helft was nog niet goed begonnen of we werden al licht bestolen wanneer Anton B. door de plaatselijke verdediging geloodst werd en beheerst naast de keeper binnen legde. Maar de assistent-scheidsrechter had blijkbaar buitenspel geconstateerd en het feestje ging dus niet door. Zelfs de plaatselijke aanhang had geen buitenspel opgemerkt. Een minuutje later kwamen we wel goed weg wanneer een NS-speler alleen kon doorgaan maar onbesuisd naast trapte. Iets voor het uur kregen we nog een kans wanneer Anton VL de bal op rechts kreeg en meteen doorspeelde naar Jesin maar diens schot ging voorlangs buiten. Twee minuten later werd een hoekschop door ons slecht weggewerkt en een NS-speler kon met meer geluk dan kunde de bal over Thomas lobben: 2-1. Nu gingen de kopjes naar beneden en fysiek liepen we ook achter de feiten aan. Denis probeerde dan ook om achteraan man op man te spelen maar dat pakte verkeerd uit. Met hun snelle spitsen kwam Nieuw Stabroek keer op keer oog in oog te staan met Thomas en zo moest hij zich tussen de 68ste en 78ste minuut nog eens driemaal gewonnen geven en stond het in een mum van tijd 5-1. Wij konden daarna nog eenmaal dreigen via een vrije trap van Mick maar zijn poging werd door de doelman uit de benedenhoek gedoken.
Het is duidelijk dat er fysiek nog werk is bij verschillende spelers en eens dat de afwezigen nog eens terugkomen, moeten we toch in staat zijn om een woordje mee te spreken in deze reeks ondanks deze 0 op 6.
Wie speelde? Thomas – Jeffrey – Mats – Willem (70’ Bassam)– Tesse – Jasper – Yannick – Anton VL – Mick – Jesin – Anton B. (78’ Jarne) Reserve: Mathé
Wie scoorde? Mick 3 – Max 1 – Owngoal 1


SEJA - Vremde 2 - 4 (10/09/2017)

Met een goede en scherpe start en geholpen met een felle rugwind, brachten wij in de aanvangsfase de bezoekers in de verdrukking. Enkele onzekerheden achteraan leverden al direct kansen op via Jesin en Mats. Na hooguit 10’ leverde dat een verdiende voorsprong op wanneer Maxime de 1-0 van op de rand van de backarea keihard uithaalde. Uit het niets kwam Vremde kort daarop opnieuw gelijk wanneer een ongelukkige kopbal, gedragen door de wind, in ons doel verdween 1-1). Op het halfuur klommen wij dan teug op voorsprong. Na een fout op draaischijf Lukas verzilverde Mick de toegekende strafschop (2-1). Tot aan de rust vielen nog enkele leuke kansen te versieren doch bleef het bij dezelfde krappe voorsprong.
In de tweede helft werden wij met de wind in het nadeel meer en meer teruggedrongen. Een aangeschoten bal werd door de scheids met een penalty en de 2-2 gehonoreerd. Werd bestraft. Toen vervolgens een zware fout op Lukas slechts met geel werd bestraft, verloren wij onze meest bepalende speler. Lukas met een ernstige kwetsuur naar de kant en Vremde dat nu het middenveld ging overheersen. Na de 2-3 kwamen wij nog slechts sporadisch voor het vijandelijke doel opduiken. Denis trachtte nog het tij te keren met de inzet van alle wisselspelers, terwijl achteraan de nodige risico’s werden genomen door man-op-man te gaan verdedigen. De kans voor de bezoekers om nog een goal extra uit te lopen.
Zo hebben wij onze start gemist, al vielen er in het aanvangshalfuur zeker lichtpunten te noteren. Met de onbeschikbaarheden van Meris en Lukas zitten wij nu al in de hoek war de klappen vallen. Hopelijk wacht hen een spoedig algeheel herstel.
Wie speelde? Thomas – Anton VL – Mats – Jasper – Jeffrey – Yannick – Maxime – Mick – Jesin – Lukas – Anton B. (inv. Jarne – Willem – Bassam – Vincent VdB)
Wie scoorde?Mick 3 - Max 1


 Volgende wedstrijd

Kalfort-Daghet

-

SEJA 1

zondag 22/10/2017 om 14u30
 Uitslagen 21 en 22 oktober 2017
Kalfort Daghet-Seja 1  2 - 3
Kalfort Daghet-Seja 2  3 - 4
Valaarhof-Seja 4 (Vets)  5 - 2
Dames-.  VRIJ
Pupillen A-Vlug Vooruit  9 - 1
Pupillen B-Vos Reinaert  0 - 4
Pupillen C-.  VRIJ
Hemiksem-Pupillen D  2 - 3
Minis A-Vremde  10- 1
Groenendaal-Minis B  2 - 2
Miniemen-Ik Dien  0 - 8
Cadetten-.  VRIJ
Vdp-Scholieren  11- 1
  Seja zoekt scheidsrechters
   Kvv organiseert op geregelde tijdstippen een scheidsrechterscursus. Wie zich geroepen voelt om zich deze belangrijke taak in het voetbal meester te maken, kan hier alle info vinden. Genteresseerden kunnen contact opnemen met Dirk Delva (dirk.delva@skynet.be)