Laatste update: 15-03-2018
  Sponsors
 Navigatie
  Seja 1
  Seja 2
  Seja 4 (Vets)
 Sponsor een matchbal
Matchbal jeugd : 45€
Matchbal seniors : 60€
Voor meer info kan je terecht bij het bestuur of bij sponsoring@seja.be

Volgende personen sponsorden
dit seizoen 2017-2018:

Familie Ilak (3 x 2e ploeg)

Carnival Cruise Line (Miniminiemen A)

www.sopraanmanuela.be = muziek met stijl voor elke gelegenheid (1 x scholieren, 1 x cadetten, 1 x miniemen, 1 x miniminiemen B en 1 x pupillen A)

DVL Customs (Veteranen)

Fox & Jane haarkapper (Veteranen)

Akotee (Veteranen)

Petra Rollier (mama Casper Wuyts) (Cadetten)

Eddy Luyten (1e ploeg)

Familie Delva-Broothaers (4 ballen)

Bistro "Olives" (miniemen)

't Wiegske (schooluniformen - nachtkledij - ondergoed) (miniemen)


 

   Seja 1 - reeks Eerste

SEJA – Ik Dien 0 – 5 (04/03/2018)

Vandaag hebben we de wet van de sterkste moeten ondergaan. Buiten de eerste tien minuten konden we op geen enkel moment de indruk wekken dat we iets of wat punten in Merksem zouden kunnen houden.
Voor de derde week op rij konden we met quasi dezelfde ploeg starten, enkel Jesin was op weekend maar Max kwam terug van zijn werkverplichtingen. Hij zat op de bank samen met Eli (die tijdens de week enkele dagen ziek was geweest), Yves en Jarne. Zo kwam Jeffrey terug in de basiself.
Zoals gezegd konden we de eerste tien minuten de bezoekers nog wat onder druk zetten. In de derde minuut stuurde Jeffrey Imad weg maar die was niet zelfzuchtig en speelde opzij naar Jeffrey die echter niet bij de bal kon. Hier had Imad misschien beter zelf zijn kans gegaan. Enkele minuten later moest Imad zich jammer genoeg wegens blessure laten vervangen door Max. Toeval of niet maar vanaf dan kwamen de bezoekers meer in de match en hun snelle en vinnige spitsen deden onze verdediging meer en meer pijn. Erik moest tot twee keer toe redding brengen. Ondanks zijn vijf tegendoelpunten waarbij Erik steeds kansloos was werd hij toch verkozen tot Man van de Match. Dit toont alleen maar aan dat Ik Dien buiten de doelpunten nog vele kansen creëerde waarbij Erik meestal als winnaar uit de strijd kwam. Toch staken we in de 17de minuut nog eens de neus aan het venster: Jasper stuurde Meris weg op rechts maar diens voorzet kon door Jeffrey niet hard genoeg geraakt worden om de keeper te verontrusten. In de fase daarop stonden we dan wel op achterstand: één van hun snelle spitsen werd door onze verdediging geloodst en met een stiftbal rondde deze mooi af: 0-1. Halverwege de eerste helft moest Erik weer redding brengen op een poging van heel dichtbij. Op het halfuur nog eens een kansje voor ons. Meris trapte een vrije trap naar Max die ineens doorspeelde naar Jeffrey maar dit keer ging zijn poging voorlangs. Net als we dachten dat we met een billijke 0-1 score zouden gaan rusten moesten we toch een tweede doelpunt incasseren. Jasper werd bestraft wegens handspel in de backlijn en de penalty werd feilloos omgezet: 0-2 en meteen de ruststand.
Na de rust gingen de bezoekers op hun elan door en in de 49ste minuut moest Erik alweer een save uit zijn mouwen schudden op een hard schot van op schuin links. Maar dit was slechts uitstel want in de 55ste minuut kon een Ik Dien-speler zich op de backlijn knap vrijspelen en dit keer was Erik kansloos tegen het geplaatste schot in de verste hoek: 0-3. En drie minuten later stond het 0-4 wanneer ze weer te gemakkelijk door onze verdediging geraakten en Erik van heel dichtbij gefusilleerd werd. Hierna lieten de bezoekers het tempo wat zakken en mochten we weer richting doelman van Ik Dien beginnen combineren. Dit leidde tot een voorzet van op rechts van Max die door Kevin aan de tweede paal ineens werd op de slof genomen maar een bezoekende verdediger stond in de weg. Ik Dien leek content met de score en beperkte zich tot het controleren van het spel. Toch kregen ze nog een grote kans op de forfaitscore wanneer Lukas een fout beging in de grote backlijn. Erik pakte echter zijn tweede penalty op evenveel weken. Wel frappant dat we op twee weken vijf penalty’s tegen kregen. Zijn we dan niet slim genoeg in het zestienmeter gebied? Toch kregen we nog een vijfde tegendoelpunt wanneer een vrije trap volledig vrijstaand binnengekopt werd: 0-5. Gelukkig liet de scheids niet te lang overspelen zodat we uit ons lijden verlost werden.
Hopelijk was dit een offday en kunnen we ons de volgende twee weken herpakken tegen respectievelijk de laatste in de stand (Sint-Jozef) en de vierde laatste (Riko-Hubertus). Indien we die twee matchen winnen hebben we 10 matchen gewonnen en 10 verloren en staan we dus op ons plaats zo halverwege het klassement.
Wie speelde? Erik – Jasper – Mats – Willem (66’ Jarne) – Tesse (46’ Eli) – Yannick – Jeffrey – Lukas – Meris – Imad (5’ Max) – Kevin Niet gespeeld: Yves

Wie scoorde? Max en Imad 8 – Mick, Meris en Yannick 5 – Mats 3 – Lukas, Anton VL, Yves, Jeffrey en owngoal 1


Koningshof – SEJA 3 – 3 (25/02/2018)

Je zal het me niet dikwijls horen zeggen maar dit keer durf ik wel te zeggen dat we onze twee verliespunten te danken hebben aan de scheidsrechter die gul was in het fluiten van strafschoppen voor de tegenstrever (drie stuks waarvan eentje op zijn minst heel twijfelachtig was) maar ons wel degelijk twee exemplaren onthield (hij legde telkens de bal op de backlijn terwijl de fout duidelijk binnen de rechthoek gebeurde). Het siert onze mannen dat ze desondanks toch vrij kalm bleven.
Voor het eerst dit jaar konden we starten met hetzelfde basiselftal van de week ervoor. Enkel Max ontbrak op de bank wegens werkomstandigheden zodat we slechts drie invallers hadden (Jeffrey, Jesin en Yves).
Net zoals vorige week hadden we het in het begin van de match wat moeilijk met het stevig opzitten van de tegenstrever en ook het veld (of hoe je het ook mag noemen) werkte niet echt in ons voordeel. Na twee minuten al ging Jasper in de fout in de zestien en de scheidsrechter floot meteen terecht voor penalty. Erik was echter goed opgewarmd en dook naar de juiste hoek en zo bleef de 0-0 nog op het bord staan. Na vijf minuten begonnen we meer en meer op de helft van de thuisploeg te vertoeven maar mede door de staat van het veld kwam de laatste pas meestal niet aan en beperkten we ons tot enkele geforceerde schoten van Meris en Imad die echter de plaatselijke doelman niet konden verontrusten. Iets voor het halfuur kwam de eerste dwaling van de man in het zwart. Meris werd duidelijk binnen de backlijn foutief gestuit maar zowel de scheids als zijn assistent, die er vlakbij stond, oordeelden om de bal op de backlijn te leggen. Zelfs onze tegenstrevers moesten hiermee lachen. Jammer genoeg leverde deze vrije trap geen gevaar op. In de 37ste minuut werden we dan toch beloond voor ons voetballend overwicht. Kevin verstuurde een perfecte diepe bal richting Meris die sneller dan de doelman op de bal was, deze laatste omspeelde en rustig binnen legde: 0-1. Maar terwijl ik dit doelpunt nog aan het noteren was kreeg Erik een klein duwtje waardoor hij de bal niet kon vasthouden en de Koningshof-aanvaller foutief moest stuiten en hier viel dan de terechte tweede penalty. Dit keer werd deze wel omgezet zodat we niet lang van onze voorsprong hadden kunnen genieten: 1-1. Vlak voor de rust bestookten Kevin en Meris de vijand nog met enkele harde voorzetschoten maar telkens stond er niemand op de juiste plek om er zijn voetje tegen te zetten. Zo bleef het 1-1 bij de rust.
We begonnen aan de tweede helft met een knappe pas door het centrum van Meris richting Imad maar diens schot werd gepakt door de keeper. Twee minuten later stonden we wel op achterstand nadat bij één van de weinige goede combinaties van de thuisploeg de bal bij een vrijstaande man aan de backlijn kwam en die plaatste het leer knap in de benedenhoek: 2-1. Toch lieten we onze hoofden niet hangen en bleven het beste van het spel opeisen. Op het uur mocht Imad nog eens een corner trappen en Yannick kon zijn hoofd ertegen zetten. Eén van de verdedigers probeerde de bal nog te ontzetten, wel van achter de lijn, maar Mats trapte voor alle zekerheid de bal toch maar in doel: 2-2. We zullen het doelpunt wel op naam van Yannick zetten. En drie minuten later stonden we al terug op voorsprong. Meris werd op rechts aangespeeld en zette ineens voor doel waar Imad van op de grote backlijn via de paal raak trof: 2-3. Koningshof moest ons meer en meer foutief afstoppen om gevaar te voorkomen. Een eerste vrije trap werd door Mats een metertje over getrapt. In de 75ste minuut schatte de scheids, die maar één assistent had, weer de plaats van de fout op Meris verkeerd in en legde weer de bal op de grote backlijn. Dit keer zette diezelfde Meris zich achter de bal en mikte naar de winkelhaak waar de plaatselijke doelman hem echter met een knappe sprong uit ranselde. De thuisploeg probeerde met de moed der wanhoop met lange ballen onze verdediging te ontwrichten maar we bleven pal staan tot in de 83ste minuut wanneer de scheidsrechter weer oordeelde dat één van de thuisspelers foutief werd gestuit in de zestien. Ook nu waren de trainer en reservespelers van de tegenpartij het eens dat hier niet veel aan de hand was. Ook dit keer werd de strafschop omgezet en kwam de score op een voor de thuisploeg gevleide 3-3. De tijd was daarna te kort om nog voor de overwinning te gaan en dus bleven we met een voor de thuisploeg onverdiend gelijkspel zitten waarvoor het bestuur en de begeleiders van Koningshof zich nadien bij ons kwamen excuseren.
Wie speelde? Erik – Jasper – Mats – Willem – Yannick – Eli (46’ Jesin) – Tesse – Lukas – Meris – Imad – Kevin ( 59’ Jeffrey) Niet gespeeld: Yves

Wie scoorde? Max en Imad 8 – Mick, Meris en Yannick 5 – Mats 3 – Lukas, Anton VL, Yves, Jeffrey en owngoal 1


SEJA – Kalfort Daghet 3 – 0 (18/02/2018)

Ook nu hebben we de huidige leider, na Nieuw Stabroek enkele weken geleden, puntenloos huiswaarts gestuurd na een sterke prestatie van onze kant. Hierdoor wordt Ik Dien de nieuwe leider in de stand en die moeten binnen twee weken naar ons komen. Zij zijn hierbij gewaarschuwd.
In vergelijking met vorige week konden Denis en Dirk op dezelfde kern rekenen maar aangevuld met Meris en Eli die er nog bij kwamen. Hierdoor kregen we een reservebank waar menige ploeg jaloers op zou zijn met Jeffrey, Max, Jesin en Yves. Hierdoor kwam Meris in de spits te staan met Imad als aangever achter hem.
Het eerste kwartier leek het er nog wel op dat het een moeilijke middag ging worden want de bezoekers zaten kort op de bal en speelden stevig in duel en daar hadden we het toch wel wat lastig mee. In deze periode kregen ze dan ook hun enige echte kans: een corner werd aan de tweede paal maar nipt over het doelhout gekopt. Maar na dit kwartier trapten ze blijkbaar wat op hun adem en konden wij meer en meer in ons spel komen. Imad kon ontsnappen op links, kwam dan naar binnen maar zijn schot werd in corner geduwd door de doelman. Deze corner, getrapt door diezelfde Imad, werd in één keer door de inlopende Tesse een meter of twee over doel getrapt. Het volgende gevaar kwam weer op corner van Imad maar nu kopte Lukas over en voorlangs. Op het halfuur speelde Meris naar Yannick maar diens schot werd afgeblokt en kwam terug in de voeten van Imad die van op de grote backlijn maar nipt naast mikte. Iets later mocht ik dan toch nog een iets of wat gevaarlijke fase voor de leiders noteren wanneer één van hun spelers een zeldzame keer tot in ons strafschopgebied kon dringen maar zijn poging van schuin links belandde in het zijnet. In de 37ste minuut werden we dan toch beloond voor ons veldoverwicht en ook voor de hele goede hoekschoppen die Imad trapte want de derde keer was de goede keer wanneer de inlopende Mats wel keihard met de voet raak trof: 1-0. En nog voor de rust kreeg Meris een grote kans wanneer hij de bal kreeg in de zestien, zich vrij kapte maar toch werd zijn schot in laatste instantie nog afgeblokt en weg was de kans. Zo gingen we rusten met een krappe 1-0 voorsprong.
Ook in de tweede helft startten we heel geconcentreerd en trokken direct weer het initiatief naar ons en dit resulteerde al vroeg in een tweede doelpunt. In de 50ste minuut trapte Tesse een verre pas naar Meris die gepast teruglegde op de gevolgde Imad en die verlengde in één tijd de bal in doel: 2-0 en we konden al iets geruster ademen. En zeker vijf minuten later wanneer Tesse dit keer vanop rechts voorzette naar Meris die heel beheerst afwerkte: 3-0. Vanaf nu konden we controleren en ons middenveld, met een sterke Eli (Man van de Match), Lukas, Imad en flanken Tesse en Kevin, bleef baas over het bezoekende middenveld. En zoals al enkele weken was ook onze verdediging met Mats, Willem, Jasper, Yannick en sluitstuk Erik onberispelijk en zij hielden al voor de tweede keer op rij de nul op het bord. Echt grote kansen kwamen er wel niet meer. In de 79ste minuut speelde Kevin wel nog Eli aan die met zijn rug naar doel stond, deze draaide rond zijn as en trapte ineens maar de keeper ging goed plat. Voor de rest kabbelde de wedstrijd rustig naar het einde en konden we een klein feestje bouwen na het laatste fluitsignaal.
Zo hebben we een bonus van zes punten op de derde laatste (barragematch om in eerste te blijven) en met nog vier wedstrijden te gaan, waaronder drie tegen ploegen die achter ons gerangschikt staan, moet het al heel slecht lopen willen we nog in degradatiegevaar komen. En als we op ons elan kunnen doorgaan zit er aan de nadere kant nog wel een vierde of in het beste geval nog een derde plaats in (ook slechts zes punten voor ons).
Wie speelde? Erik – Jasper – Mats – Willem – Yannick (68’ Max) – Eli – Tesse – Lukas (83’ Yves) – Meris (78’ Jesin) – Imad – Kevin Niet gespeeld: Jeffrey

Wie scoorde? Max 8 – Imad 7 – Mick 5 – Yannick 4 – Meris 4 – Mats 3 – Lukas, Anton VL, Yves, Jeffrey en owngoal 1


SEJA – Vos Reinaert 2 – 0 (11/02/2018)

Onze tegenstrever van vandaag had evenveel punten in het klassement als wij maar dat was er niet aan te zien tijdens deze wedstrijd. Vanaf de eerste minuut werden ze gedomineerd door ons en op geen enkel moment konden ze de indruk wekken dat ze toch in de match zouden komen. De 2-0 eindstand had dan ook veel hoger kunnen oplopen als wij iets trefzekerder waren geweest.

Vandaag konden Denis en Dirk op een quasi volledige kern rekenen. Enkel Meris (geschorst), Eli (familiefeest), Thomas en Mick (gekwetst) waren nog niet beschikbaar buiten de twee Antons die voor een langere tijd buiten strijd zijn door blessures.

Zoals reeds gezegd namen wij van in het begin het initiatief met mooie driehoekjes en combinaties waardoor de bezoekers achter een ongrijpbare bal leken te lopen. Zo hadden we al een grote kans wanneer de doelman in de fout ging en zo de bal bij Jeffrey kwam. Zijn schot werd echter van de doellijn gekeerd en bij de rebound was er niemand attent genoeg om af te werken. Iets voorbij het kwartier werden we dan toch beloond voor ons knap spel. Kevin mocht op links ingooien naar Imad, die speelde direct terug op Kevin en diens lage voorzet werd gemist door een bezoekende verdediger. Max was er dan als de kippen bij om de bal aan de eerste paal binnen te werken: 1-0. In de 21ste minuut stak Vos Reinaert dan toch eens de neus aan het venster maar het schotje dat ze in petto hadden was veel te zwak om Erik te verontrusten. We bleven het vijandelijke doel bestoken maar toch was de laatste pas of het finale schot niet gevaarlijk genoeg zodat echt grote kansen uitbleven. Maar in de 38ste minuut konden we dan toch de voorsprong verdubbelen: een vrije trap van Mats ging via het lichaam van Lukas tegen de paal maar de goedgevolgde Yannick kon het leer toch in het lege doel schuiven: 2-0. Vlak hierna pakte Max nog uit met een grondscherend schot waarmee de keeper heel wat moeite had. Zo gingen we rusten met een dik verdiende voorsprong.

Na de rust nam Jesin de plaats in van Jeffrey die enkele stevige tackles had moeten ondergaan en niet verder kon. Maar ook in de tweede helft gaf Vos Reinaert niet de schijn dat ze het tij zouden doen keren. Als ze al aanvalsplannen hadden werden deze grondig in de kiem gesmoord door onze verdediging waarbij vooral beide backs Jasper (Man van de match) en Tesse in de strijd voorop gingen. In de 55ste minuut kregen de bezoekers dan toch iets wat op een kans leek maar Erik ging goed plat wanneer de bezoekende aanvaller vrij kon trappen. Iets voorbij het uur kreeg Jesin een eerste kans wanneer Imad zich in de zestien vrij dribbelde en op hem teruglegde maar zijn schot werd door de keeper gepareerd. En een tiental minuten later kreeg diezelfde Jesin weer een dot van een kans maar ook ditmaal trapte hij van dichtbij op de keeper. Vlak daarop was hij wel succesvol maar dit keer werd hij (onterecht??) afgevlagd door de assistent-scheidsrechter. Ook de ingevallen Kenny kon scoren maar ook hij kreeg de vlag van diezelfde man te zien en dus ging ook zijn feestje niet door. Vlak voor affluiten kreeg diezelfde Kenny een reuzenkans om zich mee in de topscorerslijst te zetten. Hij kon helemaal alleen op de doelman afgaan maar het was duidelijk dat Kenny eigenlijk vooral een verdediger is en hij trapte de bal dan ook nogal onbeholpen naast het doel. Zo bleef het slechts 2-0 maar bleven de drie punten wel in Merksem.

Zo blijven we in het klassement op de 7de plaats gevolgd door een peloton van vier ploegen achter ons waarbij de voorlaatste maar vier punten minder heeft dan ons. We zullen dus nog wel wat punten moeten pakken in de laatste vijf matchen om ons veilig te stellen.

Wie speelde? Erik – Jasper – Mats – Willem – Tesse – Yannick – Jeffrey (46’ Jesin)– Lukas – Max (74’ Kenny) – Imad (85’ Yves) – Kevin (88’ Jarne)

Wie scoorde? Max 8 – Imad 6 – Mick 5 – Yannick 4 – Meris 3 – Mats 2 – Lukas, Anton VL, Yves, Jeffrey en owngoal 1


SEJA – Driehoek 0 – 1 (28/01/2018)

Deze belangrijke wedstrijd hebben we jammer genoeg niet tot een goed einde kunnen brengen. Door het windvoordeel had deze wedstrijd twee gezichten: de eerste helft speelde Driehoek met de wind in de rug en werden wij teruggedrongen maar de tweede helft was het spelbeeld omgekeerd en kwamen de bezoekers er nog maar sporadisch uit. Op basis van de kansen echter moeten we wel toegeven dat Driehoek iets meer aanspraak mocht maken op de drie punten.
Het was weer puzzelen voor Denis want hij kon niet rekenen op Mick, Kenny en Mats (alle 3 op vrijgezellenweekend), Imad, Thomas, Jarne en Anton B. (gekwetst), Meris (vakantie) en Jesin (geschorst). Aldin had vorige week zijn kat gestuurd en werd dus terecht niet meer opgeroepen maar daagde wel plots weer op bij de tweede ploeg. Ei zo na was Eli er ook niet bij want hij had zich overslapen en was telefonisch niet bereikbaar maar good old François DL offerde zich op om naar hem thuis te rijden en hem alzo uit zijn bed te zetten. Hij was tien minuten voor aanvang van de match aanwezig. Door al de afwezigen moest Eli dan als laatste man fungeren en ook Yves moest starten, ditmaal centraal in het middenveld voor de verdediging. Ook Jeffrey stond centraal waar Lukas het dichtst aanleunde bij de aanval. Op de bank zaten oorspronkelijk Anton VL (terug uit kwetsuur), Joeri en Vincent VdB. Daarbij nam ook nog Wim DL plaats nadat de 4de ploeg (veteranen) hun wedstrijd afgelast zagen worden: Merci Wim.
Zoals gezegd namen de bezoekers de beste start gesteund door een rugwind die wel schuin over het veld stond. Aanvankelijk leverde dit nog niet veel kansen op maar iets na het kwartier kwamen we goed weg wanneer bij een corner voor de bezoekers de bal hard werd ingekopt. Jeffrey stond echter op de doellijn en via zijn hoofd en de deklat ging de bal terug het veld in. Vijf minuten later probeerde één van de Driehoek-spelers zijn kans van op afstand en gedragen door de wind leek de bal de winkelhaak te zoeken maar met een geweldige sprong kon Erik er zijn vingertoppen nog tegen plaatsen en weer ging de bal via de deklat ditmaal in corner die niets opleverde. Daarna was het weer wachten op kansen en het leek erop dat we de rust zonder kleerscheuren zouden halen om nadien dan zelf te proberen het overwicht te nemen. Maar in de 42ste minuut kregen de roodwitten nog een corner. Deze werd laag getrapt en aan de eerste paal ging de bal via het been van Yves in doel: 0-1 en op basis van het veldoverwicht en de kansen wel verdiend op dat moment.
De tweede helft hadden wij het windvoordeel en ook dat was zichtbaar. Driehoek kwam er nog amper uit maar wij waren echter niet creatief genoeg en kregen dan ook geen kansen. We kwamen zelfs heel goed weg halverwege de tweede helft wanneer de voormalige topscorer van Driehoek op counter twee reuzenkansen kreeg maar evenveel keer knullig verkwanselde. Uiteindelijk konden we ook twee maal gevaarlijk zijn en dit telkens op een stilstaande fase. Een vrije trap recht voor doel werd door Jeffrey centimeters naast de verkeerde kant van de paal getrapt. Nadien trapte diezelfde Jeffrey een vrije trap van op rechts voor doel, Eli kon koppen maar mikte een paar meter over het doel. Nadien probeerden via een paar wissels nog meer druk te zetten maar de bezoekers konden toch vrij eenvoudig stand houden en zo de nul op het bord houden tot het laatste fluitsignaal.
Hierdoor komen we, mede door enkele slechte andere uitslagen, weer in gevaar en moeten we weer naar beneden kijken. Hopelijk kunnen we de volgende weken weer wat spelers recupereren en komt iedereen altijd trainen want de volgende wedstrijden tegen Riko-Hubertus en Vos Reinaert worden heel cruciaal.
Wie speelde? Erik – Jasper – Willem – Eli – Yannick – Yves (60’ Anton VL) – Tesse – Jeffrey – Max – Lukas – Kevin (84’ Joeri)
Wie scoorde? Max 7 – Imad 6 – Mick 5 – Meris en Yannick 3 – Mats 2 – Lukas, Anton VL, Yves, Jeffrey en owngoal 1


Groenenhoek - SEJA 4 - 0 (21/01/2018)

Met vier geschorsten en nog enkele andere afwezigen was heel wat puzzelwerk nodig om een volwaardig elftal op de been te brengen. Ondanks de verdienste van de vervangers moesten wij ons beperken tot moedig weerwerk. Twee strafschoppen (waarvan de tweede wel erg dubieus) binnen de eerste 25 minuten sneden ons de adem af. De thuisploeg domineerde de partij en had het meeste balbezit, wij moesten ons beperken tot het beperken van de schade. Bovendien werden zowel Meris als Jarne door forse interventies van de thuisploeg fysiek niet gespaard, doch de scheids zag er geen graten in.
In de tweede helft namen wij aanvankelijk het initiatief, echter jammerlijk afgeremd toen de thuisploeg in minuut 53 een derde keer scoorde. Toen vervolgens Meris aan het bakkeleien ging met de scheidsrechter liet hij met tweemaal geel zijn ploegmaats in de steek. Nog een half uur dienden wij op die manier met een mannetje minder op te tornen tegen een Groenenhoek, dat gelukkig voor ons met de kansen morste of op een secure Erik stuitte. De score bleef met 4-0 alsnog binnen de perken. Dit was zo’n wedstrijd waarvan de 90 minuten naar ieders gevoel toch wel heel lang aansleepten.
Wij moeten nu de volgende wedstrijden opnieuw ons strijdershart bovenhalen om de kloof met de onderste gelederen van het klassement opnieuw uit te diepen.
Wie speelde? Erik – Jasper – Willem – Yannick – Jeffrey – Jarne (46’ Cian) – Maxime – Jesin – Kevin (67’ Thomas) – Yves (61’ Joeri) – Meris
Wie scoorde? Max 7 – Imad 6 – Mick 5 – Meris en Yannick 3 – Mats 2 – Lukas, Anton VL, Yves, Jeffrey en owngoal 1


SEJA – Nieuw Stabroek 4 – 0 (14/01/2018)

Tegen de ploeg die voor de wedstrijd de leiding in het klassement had hebben we een zeer overtuigende overwinning behaald. De ploeg uit Nieuw Stabroek kon op geen enkel moment in de wedstrijd ook maar even de indruk wekken dat ze het ons moeilijk konden maken en dus terecht het klassement aanvoerde.

Denis kon niet rekenen op Meris, Anton VL, Mick en Anton B. (gekwetst), Kevin (examens), Thomas (weekendje Ardennen) en Tesse (ziek). Wel waren Max en Jeffrey terug beschikbaar en ook Eli, Imad en Jesin waren voldoende hersteld van hun kwetsuren die ze hadden opgelopen tijdens de match op Vremde. En door de afwezigheid van Thomas nam Erik de plaats onder de lat in en deed dit met zoveel brio dat hij na de match werd verkozen tot “Man van de Match”, dit ondanks het feit dat de bezoekers eigenlijk geen enkele uitgespeelde kans kregen maar hij straalde zoveel zelfzekerheid uit dat hij deze trofee verdiend mee naar huis nam. Kenny mocht ook in de basiself starten op de linksback en hierdoor schoof Yannick een rijtje hoger op die flank. Rechts behield Jasper zijn plaats op de back en ging Jeffrey de flank op- en aflopen. De bank werd bevolkt door Yves, Aldin, Joeri en Jarne.

Vanaf het eerste fluitsignaal namen wij het heft in handen en dat resulteerde in een vroege voorsprong. Een goeie scherpe vrije trap van Mats werd afgeweerd in de voeten van Jeffrey die van op de grote backlijn niet twijfelde en de bal door een bos van benen laag in de hoek trapte: 1-0. Daarna bleven we het initiatief behouden en raakte Yannick de deklat maar voor de rest kwamen er niet veel kansen. Iets voorbij het halfuur werd een corner van Imad door Mats over doel gekopt maar drie minuten later konden we wel verder uitlopen. Een uittrap van Erik werd door Imad doorgekopt in de loop van Max die de rechterflank afliep en dan teruglegde op de mee gevolgde Imad en die haalde ineens uit en de bezoekende doelman had geen schijn van kans tegen zijn schot: 2-0. Net voor rusten heb ik dan toch maar een kansje genoteerd voor de mannen uit Stabroek maar hun vrije trap ging onder het goedkeurende oog van Erik rakelings naast de verste paal buiten. Zo gingen we rusten met een verdiende 2-0 voorsprong.

De tweede helft begon schitterend voor ons want terwijl verschillende supporters nog van hun drankje waren aan het genieten hadden wij de voorsprong zowaar verdubbeld. Er werd afgetrapt en Max verlengde een voorzet van Yannick tot bij Imad op links, die infiltreerde in de grote backarea, kapte zijn man uit en legde dan terug op de inlopende Yannick die gemakkelijk in het lege doel kon binnenschuiven: 3-0. En twee minuten later viel een corner van Imad in de kluts en Mats werkte aan de eerste paal binnen: 4-0 en match nu wel helemaal gespeeld. De bezoekers konden geen vuist maken en brachten nog het meeste animo langs de lijn via “de bomma” die op alles wel haar negatieve commentaar gaf met als hoogtepunt bij de invalbeurt van Yves: “Loept ons mannen ni oemvaer hè! Der zitte mannekes van 16 jaar bij zene.” De wedstrijd kabbelde verder en iets voor bij het uur nog eens een knappe aanval van ons waarbij Yannick van op links kon voorzetten maar Max trapte de bal over doel. Iets later kopte Lukas een corner van Imad naast. Ondertussen kon Denis al zijn vervangingen doorvoeren waarbij onder meer ook Aldin die echter na een 10-tal minuten al terug vervangen moest worden met een blessure aan de achillespees. Het laatste wapenfeit gebeurde in de laatste minuut: een vrije trap van Mats belandde op het hoofd van Jesin maar zijn kopslag ging via het hoofd van een verdediger in hoekschop. Deze hoekschop kwam ook bij Jesin maar dit keer werd zijn voorzet door Jeffrey overgekopt.

Volgende zondag moeten we, indien het weer het toelaat, op bezoek bij Groenenhoek en daarbij hebben we te maken met een pak geschorsten (4 man) en een topwedstrijd in 1A waardoor het flink puzzelen zal worden voor Denis om een degelijke ploeg op het veld te zetten. Wel noteren dat de aftrap van deze wedstrijd pas om 15u30 is.

Wie speelde? Erik – Jasper – Mats – Jesin – Kenny – Eli (64’ Aldin (75’ Yves)) – Jeffrey – Lukas – Max (80’ Jarne) – Imad – Yannick (83’ Joeri)

Wie scoorde? Max 7 – Imad 6 – Mick 5 – Meris en Yannick 3 – Mats 2 – Lukas, Anton VL, Yves, Jeffrey en owngoal 1


Vremde - Seja 3 - 0 (04/01/2018)

Na deze wedstrijd verlieten we allemaal zeer gefrustreerd het kunstgrasveld van deze nieuwe accommodatie van onze tegenstrever. Deels door de drie domme tegengoals die we telkens kregen na een grote flater in de verdediging, deels door het harde spel van de thuisploeg wat oogluikend werd toegestaan door het scheidsrechterlijk trio dat zeker zijn dagje niet had. Dit laatste resulteerde in het gekwetst verlaten van het veld van drie van onze spelers (Mick, Eli en Jesin) en ei zo na ook van Mats die vlak voor de rust zwaar werd onderuit getrapt maar ook hier was de ref zeer genadig en trok slechts geel.
Denis kon vandaag niet rekenen op Max (geschorst), Anton B. (gekwetst voor de rest van het seizoen), Kevin (examens), Jeffrey (werken) en Anton VL (in laatste instantie afgezegd). Hierdoor kwamen Eli (voor het eerst dit seizoen) en Tesse in de basis. Ook Jasper en Imad waren terug hersteld van hun blessures en konden starten.
Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat de thuisploeg er heel stevig in vloog en dit resulteerde in het heel vroeg uitvallen van Mick die na vier minuten al niet meer verder kon met een geraakte knie. Kenny kwam hem vervangen. En deze eerste tegenslag was nog niet verwerkt of we kregen al een tweede domper te verwerken. Bij een voorzet van op rechts stond Jasper een beetje te slapen aan de tweede paal en gaf zijn tegenstrever de kans om rustig binnen te trappen terwijl hij de bal had kunnen wegkoppen: 1-0. Vremde bleef hard in duel gaan en ook Jesin kreeg een trap op zijn voet maar hij bleef half mankend verder spelen tot een stuk in de tweede helft. We creëerden zelfs enkele kansjes. Eerst werd een voorzet van Kenny van op rechts door iedereen nipt gemist en op het kwartier zette Meris voor naar de tweede paal waar Eli iets sneller op de bal was dan de keeper maar dan al vallend op de paal trapte en zo terug in de armen van de doelman. Ook de thuisploeg kon nog eens dreigen met een voorzetschot dat met moeite door Thomas van onder zijn deklat kon gehaald worden. We bleven soms wat teveel breien achteraan en in het midden en dit werd afgestraft wanneer Tesse een bal recht in de voeten van een tegenstrever speelde en deze alleen op Thomas kon afgaan. Hij legde terug op een meegelopen medespeler en de 2-0 stond op het bord. Nadien werd het steeds feller op het veld en ook Eli deelde mee in de trappen. De fouten werden niet met een karton bestraft maar wanneer Mick iets van op de bank riep kreeg hij wel de gele kaart voorgeschoteld. Er werd dus niet meer gevoetbald in de eerste helft met als dieptepunt de kleine aanslag op Mats op slag van rust waarbij hij toch enkele minuten verzorging nodig had waarbij er al minstens één minuut werd verloren vooraleer de plaatselijke afgevaardigde zich tot bij hem had verplaatst. Nadien werd het spel nog even voortgezet maar net als we in de aanval waren vond de scheidsrechter het tijd om af te blazen en te gaan rusten.
Vremde mocht dus toch de tweede helft aanvatten met zijn elven maar blijkbaar zat de schrik er bij ons wat in want wij gingen minder in duel en ook Vremde was iets milder. Desondanks had de man in het zwart blijkbaar toch zijn kaarten gevonden en was er plots zeer genereus mee (in totaal 9 waarvan 5 voor ons). Er werd wel langs beide kanten weinig of geen gevaar meer gecreëerd. In de 55ste minuut waagde Tesse zijn kans van op afstand maar de bal stierf op de deklat. Iets voorbij het uur was er nu een slechte inspeelpas van Mats waardoor er weer een thuisspeler alleen voor Thomas kwam maar die zette het foutje van zijn broer recht. Tot Thomas in de 73ste minuut zelf in de fout ging door de bal in de voeten van een tegenstrever te trappen en die nam het geschenk in dank aan en zette de eindstand op het scorebord: 3-0. We konden geen vuist meer maken en zo kabbelde de wedstrijd rustig naar het einde.
Het is duidelijk dat we tegen een ploeg die stevig in duel gaat het altijd moeilijk hebben en dan te snel het kopje laten hangen als we niet tot goede combinaties komen. Hopelijk kunnen we daar in de komende wedstrijden komaf mee maken en terug voor de overwinning gaan strijden, te beginnen volgende week thuis tegen Nieuw Stabroek.
Wie speelde? Thomas – Jasper – Mats – Jesin (69’ Yves) – Yannick – Eli (46’ Willem) – Lukas – Mick (4’ Kenny) – Tesse (76’ Jarne) – Meris – Imad
Wie scoorde? Max 7 – Mick en Imad 5 – Meris 3 – Yannick 2 – Mats, Anton VL, Lukas, Yves en owngoal 1


Helderhoek – SEJA 1 – 5 (03/12/2017)

Na een heel knappe eerste helft, waarbij we een resem kansen bijeen voetbalden, hebben we een ruime en zeer verdiende overwinning behaald tegen de ploeg die vlak achter ons stond in het klassement en zo kunnen we alweer een beetje geruster ademen.
Onze coaches konden vandaag voor het eerst dit seizoen na lang blessureleed terug beroep doen op Meris en dat zou de thuisploeg geweten hebben. Met zijn sterke prestatie werd Meris ook al meteen met groot overwicht uitgeroepen tot “Man van de match”. Ook Imad ging proberen na de vreselijke tackle die hij enkele weken geleden had ondergaan. Met zijn enkel viel het wel mee maar hij moest toch voortijdig naar de kant met een spierblessure. Verder hadden we wel nog volgende afwezigen: Kevin (geschorst), Willem, Anton B., Thomas en Jasper (allen gekwetst). Hierdoor kwamen Eli, Yves, Kenny en Erik als bankzitters ons uit de nood helpen.
We begonnen zeer gretig aan de wedstrijd maar toch was het de thuisploeg die een eerste keer kwam dreigen met een verre lob die maar nipt over doel belandde. Maar vlak daarop was er een eerste actie van Meris die op links de achterlijn haalde maar zijn voorzet kon door Max niet in doel verlengd worden. In de 9de minuut klommen we dan wel op voorsprong: een vrije trap van Mats werd afgeweerd in de voeten van Meris die van buiten de backlijn zijn kans waagde met links en de bal onder de onzekere doelman in doel zag verdwijnen: 0-1. We bleven hoog druk zetten en de thuisploeg kon enkel maar verdedigen wat ze in eerste instantie nog wel goed deden zodat we genoodzaakt waren om van op afstand te proberen maar de pogingen van Jesin en Anton VL kenden geen succes en vlogen nipt naast. We moesten tot diep in de tweede helft wachten om ons overwicht in cijfers uit te drukken. In de 35ste minuut wierp Jeffrey de bal richting Meris en diens voorzet werd door Yannick aan de tweede paal binnen gewerkt: 0-2. En drie minuten later zaten we helemaal op rozen wanneer Mick Meris door de buitenspelval loodste en deze laatste allen op de keeper kon afgaan. Het was voor Meris dan ook een koud kunstje om deze laatste te omspelen en de bal in het lege doel te plaatsen: 0-3. En nog voor de rust diepten we onze voorsprong uit: Jeffrey stuurde Meris op rechts weg en zijn perfecte voorzet werd door de inlopende Max hard in doel getrapt: 0-4 en wedstrijd gespeeld. Er hadden zelfs nog forfaitcijfers op het bord kunnen staan voor de rust want Meris stuurde Anton VL weg op rechts, die kwam naar binnen maar zijn geplaatste bal strandde op de binnenkant van de paal. Zo gingen we rusten met een niet eens overdreven 0-4 voorsprong.
Na de rust was het wat minder en we kwamen na enkele minuten goed weg wanneer Helderhoek een reuzenkans miste: één van hun spelers kon alleen op Mathé afgaan maar die maakte zich zo breed dat de man in kwestie de bal naast het doel legde. Iets later trapte diezelfde Mathé uit, Lukas kopte door naar zijn broer die op zijn manier Max aanspeelde. Deze laatste controleerde met de borst en trapte dan in de draai rakelings over de doelmond. Net voor het uur konden we dan toch de forfaitcijfers op het bord zetten. Een korte corner van Kenny naar Meris belandde uiteindelijk bij Jesin die terug voorzette en daar stond Meris nog te wachten aan de tweede paal om volledig vrijstaand zijn hattrick te vervolledigen. Daarna namen we wat gas terug en kon de thuisploeg enkele kansjes versieren maar stootte daarbij op een sterke Mathé. In de 69ste minuut moest hij zich toch gewonnen geven wanneer de plaatselijke vedette rustig door onze verdediging mocht wandelen en oog in oog met Mathé niet miste: 1-5. Ondanks zijn doelpunt was deze speler echter toch zo gefrustreerd dat hij tegen een onnodige tweede gele kaart en dus rood aanliep. Het gure weer zette daarna niet meer aan om nog mooi voetbalspel op de mat te leggen en zo bloedde de wedstrijd stilletjes aan dood.
Volgende week is er geen wedstrijd en dan is er nog 1 match voor de winterstop thuis tegen Vos Reinaert waartegen we nog iets hebben recht te zetten.
Wie speelde? Mathé – Jeffrey – Mats – Jesin – Yannick – Anton VL (77’ Yves)– Mick (75’ Eli) – Lukas – Imad (27’ Kenny) – Meris – Max Niet gespeeld: Erik
Wie scoorde? Max 7 – Mick en Imad 5 – Meris 3 – Yannick 2 – Mats, Anton VL, Lukas, Yves en owngoal 1


SEJA – Sint-Jozef 2 – 2 (26/11/2017)

Tegen de laatste in de stand hebben we zeker geen denderende prestatie geleverd en hebben we zelfs een 2-0 voorsprong nog uit handen gegeven na een teleurstellende tweede helft.
We kunnen misschien wel als excuus inroepen dat we verschillende basisspelers moesten missen vandaag: zo konden Denis en Dirk om verscheidene redenen geen beroep doen op Thomas, Jesin, Imad, Anton B., Anton VL, Tesse, Meris en Eli. Zo konden we slechts 13 namen op het wedstrijdblad zetten en daar zat dan ook nog de gekwetste Willem bij. Gelukkig was er Kenneth nog die ons uit de nood kwam helpen of we hadden zelfs geen enkele valabele vervanger gehad.
De bezoekers uit Mortsel wilden wel punten rapen bij ons en de eerste schuchtere aanvalspoging kwam dan ook van hen met een schot waarbij Mathé echter goed plat ging en zonder veel problemen de bal kon pakken. In de 6de minuut kregen wij onze eerste kans en die was meteen raak: Jarne zette voor van op rechts en Yves werkte op heel onorthodoxe wijze de bal via de verste paal in doel: 1-0 en meteen een goede start. En twee minuten later kregen we een reuzenkans om die score al te verdubbelen. Max ging neer in de zestien en de scheids wees naar de stip. Mick eiste de bal op maar zijn schot werd door de bezoekende doelman uit de benedenhoek geranseld. Iets voorbij het kwartier stuurde Lukas Jarne weg op rechts. Die legde terug op Mick maar diens schot was te centraal om de keeper te verontrusten. In de 32ste minuut kregen we dan toch loon naar werken wanneer Mick heel snel en vrije trap naar de volledig vrijstaande Yannick speelde en die trapte overhoeks via de paal de 2-0 tegen de netten. Maar in plaats van dan op veilig te spelen gingen we teveel het balletje achteraan rond spelen en hierdoor gaven we domweg een corner weg terwijl er geen tegenspeler in de buurt was. En natuurlijk profiteerden de mannen van Mortsel hiervan door deze hoekschop aan de tweede paal binnen te werken: 2-1 en zo gingen we dan met de kleinste voorsprong rusten.
De tweede helft was van onze kant van een veel mindere kwaliteit en de mannen van Mortsel roken hun kans. Gelukkig voor ons waren ze aanvankelijk niet echt doelgericht en hun eerste kans in de tweede helft werd onbesuisd over getrapt. In de 63ste minuut kon Mathé nog knap redding brengen wanneer een corner aan de tweede paal van dichtbij werd ingekopt. Maar terwijl ik een bal in de wei was gaan halen viel dan toch de gelijkmaker: 2-2. Toch kregen we nog een grote kans wanneer Mick door de buitenspelval glipte en alleen op de doelman kon afgaan maar hij trapte de bal op de voet van deze laatste en weg was de kans. Diezelfde Mick waagde nog eens zijn kans van op afstand maar dat schot vloog een metertje naast de paal buiten. Dat was meteen het laatste wapenfeit van een wedstrijd die eigenlijk vlot had moeten gewonnen worden.
Zo missen we de kans om een beetje vrijer te ademen in het klassement en zullen we de volgende weken toch uit een ander vaatje moeten tappen om de drie punten te kunnen pakken.
Wie speelde? Mathé – Jasper – Mats – Jeffrey – Yannick – Jarne – Mick – Lukas – Kevin – Yves (71’ Kenneth) – Max Niet gespeeld: Willem
Wie scoorde? Max 6 – Mick en Imad 5 – Mats, Anton VL, Lukas, Yves, Yannick en owngoal 1


Vos Reinaert – SEJA 3 – 0 (19/11/2017)

Tegen een zeker niet sterke tegenstander hebben we toch de duimen moeten leggen en hierdoor komen we weer in het groepje terecht dat vooral naar beneden moet kijken in het klassement.
We konden deze week geen beroep doen op Jesin die zijn eerste van twee schorsingsdagen uitzat. Hierdoor mocht Jeffrey op de voor hem ongewone centrale verdedigerspositie plaats nemen. Eli, Yves en Anton VL namen plaats op de bank.
De eerste helft waren wij vooral de baas maar we konden geen doelrijpe kansen afdwingen. Het was wachten tot de 24ste minuut en dan was het nog op een stilstaande fase. Een corner kwam aan de tweede paal bij de volledig vrijstaande Yannick die zo verbouwereerd was dat hij van dichtbij over doel trapte. Een vijftal minuten later was er nog een kansje voor Kevin na een knappe combinatie maar de verdediging van de Vosjes kon nog in corner verwerken. Het was wachten tot de 43ste minuut dat de thuisploeg eens kon gevaarlijk zijn maar het was dan wel meteen raak. Plots kwam één van hun aanvallers vrij voor Mathé en hij schoot de bal keihard in doel: 1-0 en we konden meteen gaan rusten.
De tweede helft kon ook niet slechter starten. Mathé wilde de bal ontzetten maar deed dit recht in de voeten van een thuisspeler die het geschenk in dank aannam en de 2-0 op het bord zette. Ondanks deze tegenslag konden we echter geen vuist meer maken en de thuisploeg onder druk zetten zodat zij rustig de wedstrijd konden uitspelen. De enige echte kans kwam er vlak nadat Yves op het veld was gekomen en deze laatste een knappe voorzet van Max aan de tweede paal over kopte. Iets later werd Imad nog van het veld getrapt zodat we de laatste minuten nog met tien moesten verder doen en zo werden we nog gepakt op een tegenstoot waarbij de 3-0 eindstand op het bord kwam.
Wie speelde? Mathé – Jasper (80’ Eli) – Mats – Jeffrey – Yannick – Anton B. – Mick (80’ Yves) – Lukas – Kevin (71’ Anton VL) – Imad – Max
Wie scoorde? Max 6 – Mick en Imad 5 – Mats, Anton VL, Lukas en owngoal 1


SEJA – Koningshof 4 – 2 (12/11/2017)

Tegen een ploeg die evenveel punten had als wij hebben we een belangrijke overwinning behaald waardoor we in het midden van het klassement komen te staan. Na een goede start stonden we al vrij snel 2-0 voor en konden vrij eenvoudig deze voorsprong verdedigen.
Denis en Dirk konden terug rekenen op Imad na zijn weekje schorsing maar Willem (gekwetst), Meris (vakantie), Tesse (Spartacus Run) en Eli (examens) waren niet beschikbaar. Ook Aldin was in laatste instantie niet aanwezig. Hierdoor werd Jarne vanuit de tweede ploeg nog mee aan de selectie toegevoegd. De bank werd voor de rest bevolkt door Yves en Jeffrey.
Na een studieronde die meer dan 10 minuten duurde kregen wij de eerste kans en die was meteen raak. Mick stuurde Imad weg op rechts en diens lage voorzet werd door Max aan de eerste paal binnengewerkt: 1-0. Iets over het kwartier moest de bezoekende doelman de bal ontzetten en deze kwam over de middellijn in de voeten van Mats die ineens richting doel trapte, de bal botste over de keeper maar vloog een metertje naast doel. In de 21ste minuut moest Thomas dan toch redding brengen op een schot van buiten de 16 en deed dit met verve. Twee minuten later verdubbelden we de voorsprong: Yannick stuurde een diepe bal richting snelle Max en die trapte koelbloedig naast de keeper binnen: 2-0. En op het halfuur was het ei zo na 3-0 wanneer diezelfde Yannick weer diezelfde Max wegstuurde op links maar zijn voorzet kon door Anton onvoldoende geraakt worden en de bal hobbelde nipt naast de paal buiten. Vlak daarop moest Thomas gepast uitkomen bij een tegenstoot van Koningshof en bij de daaropvolgende corner had hij een knappe reactie in huis op een kopbal van dichtbij. Maar vlak voor rusten kregen we toch een vermijdbaar doelpunt tegen. Een te korte terugspeelbal van Jasper kon toch bijna door Jesin gerecupereerd worden maar deze werd door de bezoekende aanvaller (foutief??) afgetroefd en deze trapte naast Thomas in doel: 2-1 en meteen de ruststand.
Gelukkig konden we in de tweede helft bijna meteen terug het doelpuntenverschil op twee brengen wanneer bij een snelle tegenaanval Yannick de bal naar Imad op rechts speelde, die zette meteen voor en Max kon zijn hattrick vervolledigen: 3-1. Daarna werd het spelpeil, mede door de wind en de regen, een pak minder en konden we de wedstrijd rustig controleren. Thomas moest nog één keer redding brengen met de voet wanneer een Koningshof-speler toch was doorgebroken. In de 92ste minuut kregen we dan toch nog een doelpunt te slikken maar omdat dit bijna meteen werd rechtgezet door een knappe goal van Imad bracht dit ons niet meer in problemen en hielden we voor de eerste keer dit seizoen de drie punten in eigen huis.
Hopelijk kunnen we de volgende weken tegen de lager geklasseerde ploegen Vos Reinaert en Sint-Jozef een even goed resultaat halen en dan zit een probleemloos seizoen er wel in.
Wie speelde? Thomas – Mats – Jasper – Jesin – Yannick – Anton B. (75’ Jeffrey) – Mick – Lukas – Kevin – Imad – Max (84’ Yves) Niet gespeeld: Jarne
Wie scoorde? Max 6 – Mick en Imad 5 – Mats, Anton VL, Lukas en owngoal 1


Ik Dien – SEJA 5 – 2 (5/11/2017)

De eindcijfers doen de waardeverhouding geweld aan. Zowel in het eerste half uur als tijdens de tweede helft waren wij zeker de evenknie van de thuisploeg. Enkel que efficiëntie voor doel schortte er wat. Uit zes kansen puurde Ik Dien zijn vijf doelpunten. Zelf sprongen wij te schaars om met onze goed uitgespeelde combinaties. Zo vielen er in de aanvangsfase fraaie kansen via Kevin en Jeffrey en werd een doelpunt van Anton B. wegens twijfelachtig buitenspel niet gevalideerd. Ik Dien sloop stilaan beter en beter in de match en kon in de slotfase van de eerste helft tweemaal tot scoren komen. Rust 2-0.
Ook de tweede helft vatten wij heel dominant aan maar een counterende thuisploeg leek bij 3-0 de doodsteek toe te brengen. Maar wij rechtten de rug en via Mick, die een verdienstelijke partij vertolkte, werd het 3-1 en kwam er opnieuw vuur in de partij. Toen Ik Dien na een snelle uitbraak weer ongenadig toesloeg repliceerde Lukas met een rake kopbal na hoekschop van Anton voor de 4-2. Het ware geloof was toen al een tijdje weg, waarvan de thuisploeg profiteerde om de kloof nog verder uit te diepen en een veel te zwaar verdict op te bord te zetten.
Merkwaardig tafereel toch ook langs de zijlijn toen onze ploegafgevaardigde plots van de scheidsrechter op dwingende wijze aan de andere zijde in de neutrale zone moest gaan postvatten. Op hooliganisme staat blijkbaar geen leeftijd…
Wie speelde? Thomas – Lukas – Mats – Jasper – Jeffrey (46’ Aldin) – Yannick – Maxime – Mick – Jesin (86’ Eli) – Anton B. – Kevin (81’ Yves)
Wie scoorde? Mick 5 – Imad 4 – Max 3 – Mats, Anton VL, Lukas en owngoal 1


Kalfort Daghet – SEJA 2 – 3 (22/10/2017)

Tegen de tweede in de stand hebben we een knappe overwinning behaald zodat we stilaan opschuiven naar de buik van het klassement.
Denis en Dirk konden vandaag geen beroep doen op Mick (geschorst) en Anton VL (gekwetst) maar konden wel terug rekenen op Lukas en Eli die beiden terugkeerden na een langdurige blessure, Eli zelfs na bijna twee jaar. Ze mochten wel samen met Tesse op de bank starten.
Het werd een wedstrijd waarbij weinig kansen gecreëerd werden en daarom hierbij een korte samenvatting van de doelpunten. We kwamen een eerste keer op achterstand in de 26ste minuut wanneer een voorzet van op rechts door de plaatselijke aanvaller volledig vrijstaand in doel werd gekopt. Het duurde echter niet lang voor de bordjes terug gelijk hingen wanneer Max op zijn gekende manier het strafschopgebied binnendrong en foutief moest afgestopt worden. De logische penalty werd keihard omgezet door Mats: 1 – 1 en meteen de ruststand.
In de tweede helft moesten we al vrij vlug terug achtervolgen. We leden balverlies op rechts en de kapitein van de thuisploeg krulde de bal mooi in de kruising voorbij Mathé. Maar een goede 10 minuten voor afblazen stelden wij (of liever gezegd Imad) orde op zaken in twee dolle minuten. Eerst trapte Kevin een corner kort naar Imad, deze speelde zichzelf knap vrij en draaide daarna de bal nog schoner in de “pin”. En terwijl ik dit doelpunt nog aan het noteren was, hadden wij de bal al terug heroverd en kwam Imad terug in balbezit. Hij dribbelde zijn tegenstander en trapte dan van op 20 meter hard in de benedenhoek en stelde zo onze 2-3 overwinning veilig.
Volgende week zijn we een weekje vrij en daarna moeten we naar ons zwarte beest Ik Dien. Hopelijk kunnen we daar dit keer wel iets gaan rapen.
Wie speelde? Mathé – Jasper – Mats – Willem – Yannick – Jeff (62’ Tesse) – Jesin – Kevin – Anton B. (70’ Lukas) – Imad – Max (90’ Eli)
Wie scoorde? Mick en Imad 4 – Max 3 – Mats, Anton VL en owngoal 1


Riko-Hubertus – SEJA 2 – 3 (08/10/2017)

De trein is blijkbaar dan toch aan het rollen gegaan want na onze eerste driepunter vorige week hebben we er vandaag een mooi vervolg aan gebreid. Vooral in de eerste helft werden er regelmatig mooie combinaties op de mat gelegd maar verzuimden we om de stand al hoger te laten oplopen. De tweede helft was iets minder en brachten we onszelf op het laatste nog bijna in problemen.
Denis kreeg op het laatste moment nog een telefoontje met een afzegging van doelman Mathé en moest in extremis Thomas nog oproepen die eigenlijk al meer met zijn hoofd in Thailand zat. Dikke merci, Thomas! Ook Jeffrey was niet beschikbaar met een lichte verrekking net als de langdurig geblesseerden Lukas en Meris. We konden wel terug rekenen op Tesse die plaats mocht nemen op de bank samen met Aldin en Willem.
We namen van bij het begin het heft in handen maar kregen in de vijfde minuut wel een verwittiging wanneer de plaatselijke ouderdomsdeken een vrije trap mooi over de muur op de deklat knalde maar dat was hun enige gevaarlijke actie die we voor lang zouden moeten noteren. Iets later werd Max gelanceerd maar hij kon niet genoeg kracht in zijn schot steken en de keeper kon eenvoudig pakken. Dan duurde het even voor we nog eens gevaarlijk waren maar Imad besloot om even de linkerflank op te rollen, hij speelde naar Anton B. maar diens harde trap vloog nipt over de deklat. Op het halfuur kwamen we dan toch verdiend op voorsprong: een korte corner kwam bij Yannick die de bal in het pak speelde en Max was er als de kippen bij om aan de eerste paal binnen te trappen: 0-1. Vlak daarop kregen we weer een grote kans. Na alweer een knappe aanval kwam de bal bij Imad die voorzette maar Anton VL trapte van dichtbij onbesuisd over. En dan, zomaar uit het niets, kwam de thuisploeg op gelijke hoogte: een voorzet van op rechts werd door een plaatselijke speler van net buiten de backlijn ineens op de slof genomen en de bal verdween zomaar in de winkelhaak: 1-1 na een wereldgoal. Maar een minuutje later mochten wij al terug juichen met dank aan de plaatselijke doelman. Een terugspeelbal werd door hem zo slecht verwerkt dat Anton VL van dichtbij de bal over de lijn kon tikken: 1-2 en meteen ook de ruststand.
De tweede helft bleven we het balbezit opeisen maar was de passing iets minder accuraat. De eerste kans was wel weer voor ons. Een vrije trap van Mick kon door Anton B. op doel gekopt worden maar de keeper kon redding brengen. En op het uur waren de rollen omgekeerd en kon Mick een corner van Anton B. vrijstaand inkoppen maar hij kopte te hard naar de grond zodat de bal over de deklat buiten ging. Vlak daarop stuurde Anton B. Kevin weg op links, die zette meteen voor naar Anton VL die op zijn beurt teruglegde naar zijn naamgenoot maar deze kon de bal niet drukken en schoot hard over. In de 66ste minuut konden we dan toch uitlopen. Max snoepte de bal af van de laatste man, ging alleen op de keeper af, omspeelde hem en op het moment dat hij afdrukte gleed hij uit maar gelukkig ging de bal toch tussen de palen in doel: 1-3. Dit zette de thuisploeg aan om toch te proberen iets meer aan te vallen maar ze konden onze verdediging niet echt in moeilijkheden brengen. Toch konden ze weer dichterbij kruipen, maar enkel uit een stilstaande fase. Weer was het de veteraan met de gave traptechniek die zich achter een vrije trap zette en Thomas kon de bal wel beroeren maar onvoldoende en het verschil was terug één: 2-3. In de 75ste minuut kregen we een onrechtstreekse vrije trap in de zestien maar deze werd niet goed uitgevoerd en het schot van Mick stierf in de muur. Een tiental minuten voor tijd mocht één van de thuisspelers voortijdig gaan douchen na een tweede gele kaart maar toch zette dat ons niet aan om de wedstrijd rustig uit te spelen met combinatievoetbal en werd teveel de lange bal gehanteerd. De scheidsrechter liet een vijftal minuten overspelen en in de 94ste minuut kregen we nog een vrije trap tegen op een zeer gevaarlijke plaats maar nu maakte Thomas zijn eerdere foutje goed en dook het weerom knap geplaatste schot uit zijn benedenhoek. Zo konden we de drie punten dik verdiend mee naar Merksem nemen.
Zo staan we inmiddels al halfweg de rangschikking en als we volgende week thuis tegen Helderhoek deze lijn kunnen doortrekken kunnen we rustig blijven stijgen zodat we eindelijk naar boven kunnen kijken in plaats van achterom.
Wie speelde?Thomas – Jasper – Mats – Jesin – Yannick – Anton VL (72’ Tesse) – Mick – Kevin – Anton B. (89’ Willem) – Imad – Max (69’ Aldin)
Wie scoorde? Mick 4 – Max 3 –Imad 2 –Anton VL en owngoal 1


Driehoek - SEJA 1 - 2 (01/10/17)

Eindelijk! De eerste driepunter is een feit en dit na een heel sterke collectieve prestatie. Er was niets af te dingen op onze overwinning. Het enige dat we kunnen zeggen is dat we de spanning misschien iets vroeger hadden moeten wegnemen door een extra goaltje te maken.
Denis en assistent-coach Dirk konden na drie weken schorsing terug rekenen op Imad. Daarbij kwam ook nog als debutant oud-jeugdspeler Aldin bij de kern. Door de terugkomst van Imad verhuisde Willem naar de bank samen met Aldin, Anton B. en Jarne.
Het eerste kwartier ging het spel nog over en weer zonder dat er grote kansen werden gecreëerd. De eerste was voor de thuisploeg: na een verre vrije trap kwam de bal bij een Driehoek-speler maar die trapte voorlangs. Ons eerste schot kwam van de voet van Imad maar ging naast. Na het kwartier namen we meer en meer het heft in handen en kwamen er meer kansen. Een schot van Mick ging maar rakelings naast en nadien kon Max op doel afstormen maar zijn schot werd knap door de keeper in corner geduwd. In de 22ste minuut gaf Imad de bal mee in de loop van Mick die de bal naast de keeper plaatste maar deze belandde op de paal en zo terug in de armen van de doelman. Iets over het halfuur waagde ook Kevin zijn kans maar zijn poging vloog een 30-tal cm over de deklat. De laatste kans voor de rust was nog voor de thuisploeg maar een voorzet van op links werd overgekopt. Zo gingen we rusten met een 0-0 brilstand.
De tweede helft startte de thuisploeg het beste en moest Mathé al meteen zijn kunnen tonen wanneer hij een vrije trap uit de benedenhoek dook. Maar in de 50ste minuut kwamen we toch op achterstand. Een scherpe voorzet van op rechts en Jesin probeerde de bal te ontzetten voor de aanstormende aanvaller maar kon net niet genoeg bij de bal en trapte deze zelf in doel: 1-0. We bleven niet bij de pakken zitten en maakten al vrij vlug gelijk: Kevin legde op links terug naar Yannick die de perfecte voorzet trapte en Imad kon volledig vrijstaand binnen koppen: 1-1. Iets voorbij het uur kon de plaatselijke nummer 3 nog eens oprukken en in de grote backlijn uithalen maar zijn schot ging via de buitenkant van de paal buiten. In de 66ste minuut klommen we dan op voorsprong: Imad trapte een vrije trap van op links hard naar de korte hoek en deze verdween via een been van een Driehoekverdediger in doel: 1-2 en gezien het spel zeker verdiend. De thuisploeg kon niet echt meer een vuist maken en het was Imad die bijna zijn zuivere hattrick kon voltooien: na een knappe actie in de 16 meter kon hij uithalen maar zijn poging werd door de keeper met de voet gered. Ook Mathé moest nog eens in actie komen maar hij pakte een schot van de thuisploeg in stijl. Na het laatste fluitsignaal was iedereen die Seja-gezind was uiteraard opgelucht en konden we voor de eerste keer onze overwinningskreet nog eens laten horen.
De trein is nu gestart en als we volgende week daar een positief vervolg kunnen aan breien op Riko-Hubertus ben ik er zeker van dat hij terug aan het rollen gaat.
Wie speelde? Mathé – Jeffrey (46’ Aldin) – Mats – Jasper – Yannick – Anton VL (60’ Anton B.) – Mick – Jesin – Kevin – Imad – Max (80’ Jarne) Reserve: Willem
Wie scoorde? Mick 4 – Imad 2 – Max 1 – Owngoal 1


SEJA - Groenenhoek 1 - 3 (24/09/17)

Ook na de derde wedstrijd blijven we puntenloos en ook nu kunnen we niets afdingen op de overwinning van de bezoekers want ook nu bleek dat we fysiek nog steeds achter de feiten blijven aanlopen.
Denis kon vandaag terug rekenen op Kevin en Max maar nu was Tesse afwezig. Vermits Kevin niet had verwittigd dat hij vorige week op verlof was werd hij vandaag op de bank gezet en werd aar vergezeld door Bassam en Jarne. Vermits Joeri voor de tweede week op rij niet opdaagde wegens teveel werk zat er ook vandaag slechts 3 man op de bank.
We begonnen veelbelovend en hadden al in de 4de minuut succes. Een corner van Anton B. kwam bij Yannick die terug legde op Mick en die schoof de bal van op de backlijn binnen: 1-0. Iets voorbij het kwartier werd de snelle Max op rechts weggestuurd. Deze legde terug op de aanlopende Anton VL maar deze trapte voorlangs. Het eerste gevaar van Groenenhoek kwam er in de 21ste minuut maar hun schot kwam recht op Thomas die hier dus weinig moeite mee had. Maar vanaf dan werden de bezoekers gevaarlijker en een minuutje later kwam een bezoekende aanvaller alleen voor Thomas maar deze bracht redding. Alweer een minuutje later kapte dezelfde speler zich vrij maar trapte nu voorlangs. In de 25ste minuut zette Jeffrey de bal voor doel waar Max controleerde en wilde trappen maar Anton VL dacht dat hij beter stond en trapte van dichtbij over. We zijn al een eind over het halfuur wanneer Yannick en Anton VL een mooie aanval opzetten. Deze laatste gaf mee in de loop van Max maar diens schot was te zwak om de doelman te bedreigen. En dan kregen we in de laatste minuten van de eerste helft toch nog twee doelpunten om de oren. Eerst werd een corner aan de eerste paal binnengekopt en in de 44ste minuut gingen ze erop en erover wanneer een bezoekende speler rustig naar binnen mocht komen, zonder dat hem een strobreed in de weg werd gelegd, en in de korte hoek kon binnentrappen. Rust: 1-2.
Na de rust begonnen we terug met enkele kansen. Een schot van Yannick ging slechts een half metertje naast doel buiten en Anton B. was er nog dichter bij maar zijn poging strandde op de paal. Ondertussen kon Groenenhoek ook wel tegenprikken maar speelde het wel slecht uit. In de 64ste minuut zette Anton B. voor naar de inmiddels ingevallen Kevin maar die trapte voorlangs. Nadien kon Thomas zich nog eens tweemaal onderscheiden: eerst bracht hij redding op een poging van dichtbij en nadien was hij weer paraat op een goed gericht afstandsschot. In de 78ste minuut kregen we dé kans op de gelijkmaker wanneer een vrije trap van Mick door Mats van dichtbij op doel werd gekopt maar de bezoekende doelman had en enorm knappe reflex in huis en pareerde zo deze poging. Vermits we ondertussen alweer man op man aan het spelen waren kregen we in de blessuretijd dan het definitieve deksel op de neus en dit met een zondagsschot in de kruising: 1-3.
We kunnen nu wel zeggen dat we onze start gemist hebben na de 0 op 9 maar als jullie op regelmatige basis blijven trainen en misschien thuis af en toe eens gaan lopen zullen de resultaten wel volgen.
Wie speelde? Thomas – Jeffrey – Mats – Willem (76’ Jarne) – Jasper – Yannick – Anton VL (59’ Kevin) – Mick – Jesin – Anton B. (71’ Bassam) – Max
Wie scoorde? Mick 4 – Max 1 – Owngoal 1


Nieuw Stabroek – SEJA 5 – 1 (17/09/17)

De tweede wedstrijd van het seizoen is ook op een sisser uitgelopen. Net zoals vorige week speelden we nog een vrij degelijke eerste helft maar gingen we wel fysiek ten onder in de tweede.
Voor Denis was het nog wat puzzelen want hij kon geen beroep doen op Lukas (enkele weken out na de aanslag van vorige week), Yves en Meris (ook gekwetst), Imad (tweede van 3 schorsingsdagen), Kevin (verlof) en Max (weet ik niet). Wel mochten we het debuut meemaken van onze ex-jeugdspeler Mathias V. oftewel Tesse en de terugkeer na een jaar in den “Belgische” van doelman Mathé. Deze laatste nam plaats op de bank samen met Jarne en Bassam.
De wedstrijd startte slecht wanneer Thomas de bal wegtrapte recht in de voeten van een plaatselijke aanvaller die dit geschenk in dank aanvaardde en overhoeks scoorde: 1-0 na 8 minuten. We probeerden wel enkele aanvallen op te zetten maar verder dan een zwakke kopbal van Anton VL die recht in de armen van de keeper belandde, kwamen we niet. Tot op het halfuur waar wij nu hulp kregen van de thuisploeg: een verre vrije trap van Mats kwam op rechts bij Anton VL die meteen voorzette en een NS-verdediger was zo vriendelijk om zijn eigen doelman met het hoofd te verschalken: 1-1. Iets later maakte Thomas zijn foutje van in het begin goed wanneer hij een hard schot uit de winkelhaak haalde en vlak daarop wanneer hij er nog eens goed tussen zat bij een poging van dichtbij. Even later kon debutant Tesse doorbreken maar hij kon zijn schot niet kadreren. Zo gingen we rusten met een juiste 1-1 stand.
De tweede helft was nog niet goed begonnen of we werden al licht bestolen wanneer Anton B. door de plaatselijke verdediging geloodst werd en beheerst naast de keeper binnen legde. Maar de assistent-scheidsrechter had blijkbaar buitenspel geconstateerd en het feestje ging dus niet door. Zelfs de plaatselijke aanhang had geen buitenspel opgemerkt. Een minuutje later kwamen we wel goed weg wanneer een NS-speler alleen kon doorgaan maar onbesuisd naast trapte. Iets voor het uur kregen we nog een kans wanneer Anton VL de bal op rechts kreeg en meteen doorspeelde naar Jesin maar diens schot ging voorlangs buiten. Twee minuten later werd een hoekschop door ons slecht weggewerkt en een NS-speler kon met meer geluk dan kunde de bal over Thomas lobben: 2-1. Nu gingen de kopjes naar beneden en fysiek liepen we ook achter de feiten aan. Denis probeerde dan ook om achteraan man op man te spelen maar dat pakte verkeerd uit. Met hun snelle spitsen kwam Nieuw Stabroek keer op keer oog in oog te staan met Thomas en zo moest hij zich tussen de 68ste en 78ste minuut nog eens driemaal gewonnen geven en stond het in een mum van tijd 5-1. Wij konden daarna nog eenmaal dreigen via een vrije trap van Mick maar zijn poging werd door de doelman uit de benedenhoek gedoken.
Het is duidelijk dat er fysiek nog werk is bij verschillende spelers en eens dat de afwezigen nog eens terugkomen, moeten we toch in staat zijn om een woordje mee te spreken in deze reeks ondanks deze 0 op 6.
Wie speelde? Thomas – Jeffrey – Mats – Willem (70’ Bassam)– Tesse – Jasper – Yannick – Anton VL – Mick – Jesin – Anton B. (78’ Jarne) Reserve: Mathé
Wie scoorde? Mick 3 – Max 1 – Owngoal 1


SEJA - Vremde 2 - 4 (10/09/2017)

Met een goede en scherpe start en geholpen met een felle rugwind, brachten wij in de aanvangsfase de bezoekers in de verdrukking. Enkele onzekerheden achteraan leverden al direct kansen op via Jesin en Mats. Na hooguit 10’ leverde dat een verdiende voorsprong op wanneer Maxime de 1-0 van op de rand van de backarea keihard uithaalde. Uit het niets kwam Vremde kort daarop opnieuw gelijk wanneer een ongelukkige kopbal, gedragen door de wind, in ons doel verdween 1-1). Op het halfuur klommen wij dan teug op voorsprong. Na een fout op draaischijf Lukas verzilverde Mick de toegekende strafschop (2-1). Tot aan de rust vielen nog enkele leuke kansen te versieren doch bleef het bij dezelfde krappe voorsprong.
In de tweede helft werden wij met de wind in het nadeel meer en meer teruggedrongen. Een aangeschoten bal werd door de scheids met een penalty en de 2-2 gehonoreerd. Werd bestraft. Toen vervolgens een zware fout op Lukas slechts met geel werd bestraft, verloren wij onze meest bepalende speler. Lukas met een ernstige kwetsuur naar de kant en Vremde dat nu het middenveld ging overheersen. Na de 2-3 kwamen wij nog slechts sporadisch voor het vijandelijke doel opduiken. Denis trachtte nog het tij te keren met de inzet van alle wisselspelers, terwijl achteraan de nodige risico’s werden genomen door man-op-man te gaan verdedigen. De kans voor de bezoekers om nog een goal extra uit te lopen.
Zo hebben wij onze start gemist, al vielen er in het aanvangshalfuur zeker lichtpunten te noteren. Met de onbeschikbaarheden van Meris en Lukas zitten wij nu al in de hoek war de klappen vallen. Hopelijk wacht hen een spoedig algeheel herstel.
Wie speelde? Thomas – Anton VL – Mats – Jasper – Jeffrey – Yannick – Maxime – Mick – Jesin – Lukas – Anton B. (inv. Jarne – Willem – Bassam – Vincent VdB)
Wie scoorde?Mick 3 - Max 1


 Volgende wedstrijd

SEJA 1

-

Riko-Hubertus

zondag 18/03/2018 om 15u00
 Uitslagen 17 en 18 maart 2018
Seja 1-Riko-Hubertus  
Seja 2-Oxaco  
Seja 4 (Vets)-Noorse  
Dames-Berkenrode  4 - 1
Groenendaal-Pupillen A  Afg.
Kalfort Daghet-Pupillen B  Afg.
Pupillen C-Vdp  Afg.
Pupillen D-Simikos  
Olve-Minis A  1 - 1
Minis B-Olvac  
Koningshof-Miniemen  4 - 1
Noorse-Cadetten  1 - 2
Scholieren-Koningshof  
  Seja zoekt scheidsrechters
   Kvv organiseert op geregelde tijdstippen een scheidsrechterscursus. Wie zich geroepen voelt om zich deze belangrijke taak in het voetbal meester te maken, kan hier alle info vinden. Genteresseerden kunnen contact opnemen met Dirk Delva (dirk.delva@skynet.be)